Шукати в цьому блозі

четвер, 18 квітня 2024 р.

Природа навколо нас.

    22 квітня – Всесвітній день Землі! В ці дні пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

    Мета цього дня - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це день є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. Тож щоб цього не сталося будемо створювати затишок навколо себе.

     Працівники культури долучаються до заходу з озеленення та благоустрою території.

     

                                                                                                                                                                        


                    



 

Світ навколо тебе.

     18 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день пам’яток і визначних місць.

      Мета цього дня – привернути увагу суспільства до необхідності збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, бо кожна країна – це унікальна історія та культура.

     За кількістю знакових об’єктів і наявності шедеврів Україну можна без перебільшення віднести до держав з багатою історико-культурною спадщиною. Важливою складовою духовних багатств українського народу є книжкові пам’ятки.

   Збереження і популяризація книжкових пам’яток – серед пріоритетних напрямів діяльності нашої бібліотеки. Тож запрошуємо на перегляд книжково-історичної викладки літератури «День пам’яток та визначних місць».

 

пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

Після березня відразу травень?

     Тепло!!!!! І відразу хочеться щось зробити для душевного спокою і для настрою. Тож ми зробили декор віконного затишку.


     Про вікна в інтер'єрі часто забувають. Проте, це ідеальне місце для сублімації ваших найкрасивіших ідей, тому що це місце купається в світлі. Одягнувши їх, ви доповните свій декор в частині кімнати. Ось і наші помічники  прикрасили в середині приміщення, щоб принести стиль в наш будинок, а наступне завдання за нами, облагородити сам будинок.

      Для створення унікального декору на склі встановили квіти, в даному випадку все в ніжних і повітряних відтінках. Вибір дуже легких і безумовно, додає естетику цієї композиції, повної поезії. Ідеально, коли весна вже прийшла! 

 

пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

Здоров’я – мудрих гонорар.

    Найголовніше в житті кожної людини – здоров’я. Ніякі досягнуті цілі в житті не приносять повного щастя, якщо немає здоров’я. Тому дуже важливо вести здоровий спосіб життя, не дивлячись на вік.

     Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, яка направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування і взаємних стосунків, повноцінного сімейного життя, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.

     Для того, щоб підкреслити важливість збереження здоров’я, закликати нас берегти власні сили і вчитися звертати увагу на сигнали, що подає організм, для знання знаходити ліки для себе, в приміщенні бібліотеки діє бібліотерапія «Ліки у природі – в саду і на городі».

     Бажаємо всім міцного здоров’я!

середу, 3 квітня 2024 р.

Людина великої совісті і великого сумління.

 

     3 квітня 2024 року виповнюється 106 років від дня народження  видатного письменника, великого майстра слова, чиї твори заслужено вважаються класикою,  Олеся Гончара, в бібліотеці організована виставка - персоналія «Патріарх української літератури».

    Олесь Гончар - це письменник, який чудово поєднує лірику з епосом, романтизм із реалізмом. Його твори  широко відомі не лише в нашій країні, а й за її межами. Книжкові видання письменника виходили більш як тридцятьма мовами народів світу, а окремі його новели, статті і уривки з романів публікувалися в симидесяти шести країнах.

     Олесь Гончар – сумління України. 

пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Всесвітній день дитячої книги.

Книга – це віконце, крізь яке діти бачать

і пізнають світ і самих себе.

В. Сухомлинський

      В Україні популярною серед тих, хто вмів читати, була «Читанка для малих дітей…» Суто дитяча література народилася аж через сто років – у дев’ятнадцятому столітті з появою братів Грімм. Їхні твори відразу привернули до себе увагу малечі. І дотепер ми не уявляємо, як можна вирости і не знати таких чудових казок, як, наприклад, про Білосніжку і Сплячу Красуню. Але саме Гансу Крістіану Андерсену вдалося змінити ставлення до дитячих книг та неймовірно розвинути й збагатити цей вид художньої літератури. А ще саме в день його народження – 2 квітня – в усьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.

      Для дітей до свята дитячої книги був проведений калейдоскоп цікавинок «Цікаві таємниці книжкового життя». Допитливі читайлики знайшли тут цілу добірку оригінально оформлених і цікавущих видань: різноманітні абетки, книжечки з віконцями, з хитромудрими запитаннями, веселими загадками, таємними героями тощо.

     Мабуть, найкращий спосіб відсвяткувати Міжнародний день дитячої книги – це спільно з дитиною її почитати. Тож запрошуємо на огляд акорд літератури "Всесвітній день дитячої книги"

Світ крилатих мешканців землі.

     Щорічно 1 квітня відзначається у світі Міжнародний день птахів. Це час прильоту пернатих із зимівлі. Повернення птахів святкується також і як прихід весни. Птахи є особливою групою світу, багато видів якої легко побачити, чи почути їх спів не тільки в дикій природі, але й в населених пунктах і навіть на власному дворі.

     Вони приваблюють нашу увагу своїм мелодійним співом, красивим забарвленням, граційним польотом, цікавою поведінкою. Нам необхідно зберегти крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю.

      Щоб примножити дитячу уяву про пернатих з вихованцями дитячого садочка була проведена птахо-терапія «Пташиний будиночок». Дякуємо вихователям за спільний захід.



      Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою.

Природа навколо нас.

    2 2 квітня – Всесвітній день Землі! В ці дні пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.     Мета цього дня - п...