Шукати в цьому блозі

середу, 9 січня 2019 р.

Дивосвіт творів Степана Васильченка.

    
       Народився Степан Васильченко ( Панасенко) 8 січня 1879 року в місті Ічня на Чернігівщині. Чи мала родина Панасенків – усіх було восьмеро. В хаті любили Шевченкового «Кобзаря» і Гоголевого «Тараса Бульбу».
       Проза Степана знаходить шлях до сердець читачів передусім тому, що вона правдива і поетична, зігріта почуттям поваги до людської особистості. Слово письменника не застаріло, і це свідчить багато про що. Кращі твори Васильченка, людини високих ідеалів, талановитого митця і педагога, написані з позицій реалістичного, народного мистецтва і належать до справжніх надбань української культури: «Мужицький янгол», «Дощ», «Свекор», «На хуторі», «На калиновім мості», «Бусурман», «Чайка» та інші.
     З нагоди 140-річчя від дня його народження Біликівська сільська бібліотека -  філіал оформила перегляд літератури «Знавець народної душі». На ній представлена література про життєвий та творчий шлях письменника, найвідоміші твори автора. Васильченко володів по-дитячому оптимістичним поглядом на життя. Усі твори пронизані глибокою любов’ю до рідної землі й рідного слова, вболіванням за долю українського народу.
                                                                                                          Наталія Ганженко.
                                                             Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...