Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Крізь пекло Афганської війни.


     Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою»  новітньої історії.  Про неї більшість замовчують.
     Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. 15 лютого день  виведення радянських військ з території Афганістану. Для багатьох цей день став, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. 30 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.
    До 30 річчя виведення військ з Афганістану Біликівська сільська бібліотека – філіал спільно з класним керівником 4 класу Герасименко Мариною Петрівною провели для дітей інформаційний анонс «Солдат війни не обирає».
Діти прослухали розповідь про страшні факти того часу. Відбулося обговорення про жителів нашого села, яких вони добре знають і де вони були. Продивилися мультимедійну презентацію «Героям Афганської війни присвячується».
Був відкритий огляд тематичної літератури «Афганська війна очима сьогодення», яким присутні зацікавились та задавали багато питань.  зустріч це данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна.
Були прочитані вірші та балада про Афганця.
     Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять.
                                                           Наталія Ганженко.
                                  Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Духовні скарби наших предків.

     Разом із пробудженням природи від   зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з най...