Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 травня 2019 р.

Артур Конан Дойл.


                                     


                                 З усіх дарів проведіння самий милосердний    
                     і дорогоцінний – наше незнання того, що нас чекає по переду.
                                                                                            ( Артур Конан Дойл )
     Артур Конан Дойл народився 22 травня 1859 р. в шотландському місті Единбург, в сім'ї Чарльза Алтамонта Дойла архітектора і художника. Велику роль в житті Конан Дойла грала його мати Мері Фолі. Від неї він успадкував свій інтерес до рицарських традицій, подвигів і пригод. Конан Дойл говорив: «Справжня любов до літератури, схильність до письменництва йде в мене, я вважаю, від матері».
     Творець, який, ніби Пігмаліон, виліпив постать великого детектива, що ви­дається, мабуть, реальнішою, ніж сам автор творіння. Всьому світові відома квартира на Бейкер-Стріт, 221-б, в Лондоні перетворилася на меморіальний музей. У 1954 році на урочистій церемонії, у якій взяли участь дуже багато людей, на цьому будинку було прикріпле­но дошку з написом: "Тут з 1881-го до 1903 року жив і працював славетний приватний детектив Шерлок Холмс".
Найбільш відомі його детективні твори про Шерлока Холмса. Науково-фантастичні про професора Челленджера, а також історичні романи. Крім того, він писав п'єси та вірші.
   Біликівська сільська бібліотека –філіал спільно з працівниками культури провели для своїх відвідувачів до 160-річчя від дня народження поета поетичний буклет «Артур Конан Дойл – класик драматичного детективу».
Учні мали змогу ознайомитися з біографією поета. Відтворити гру «Пізнай героя за описом», провели вікторину «Експедиція Маракота». Скороченим описом ознайомилися з книгою по шкільній програмі «Собака Баскервілів».
       В приміщенні бібліотеки діє перегляд літератури «Захоплюючі таємниці Артура Конан Дойла».
                                                                    Наталія Ганженко.
                                             Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Чи щаслива ти дитина?

                                                      Шукаємо щастя по країнах і століттях,                                               ...