Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

День Визволення Миргородщини!

 

      Все далі відходять ті грізні роки, але не згасає пам'ять по тих, хто віддав заради перемоги власне життя. 

      18 вересня день визволення Миргородщини! Німецько-фашистська окупація Миргородщини тривала з 14 вересня 1941 року по 18 вересня 1943 року.
      Усі полеглі любили життя, любили своїх батьків, свій рідний край. Були вірними друзями, жили щасливо і мріяли про майбутнє. Та не судилося їм повернутися до рідних домівок. А тих, хто повернувся, з кожним днем стає все менше і менше. Сьогодні на їхніх скронях сивина. А всіх їх можна назвати одним словом - ветерани! .

      Пам'ять… вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із фотографій, тих речей, які солдати зберігають, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги.

      Біликівська сільська бібліотека спільно з працівниками будинку культури і сільської ради провели мітинг реквієм «Славна моя – Миргородщина».  Задля вшанування пам’яті погиблим 105 односельчанам були покладені квіти.


В приміщенні бібліотеки  присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні».

      Наш обов’язок згадувати не тільки в свята, а й кожен день пам’ятати про всіх тих, хто віддав своє життя за перемогу й загинув у цій страшній війні. Ми обіцяємо ніколи не забувати, якою ціною завойоване мирне життя. Давайте будемо гідними, тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення!

      Тож вклонімося пам’яті славних героїв.

                                                                              Наталія Ганженко.

                                       Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Духовні скарби наших предків.

     Разом із пробудженням природи від   зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з най...