Шукати в цьому блозі

понеділок, 7 листопада 2022 р.

 

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова,

ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає

і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття»

      Цей відомий вислів класика української літератури Панаса Мирного в повній мірі розкриває величезне значення мови в житті кожної людини. Адже мова – це безцінний духовний скарб нації.

     До дня української писемності та мови  в бібліотеці організована книжкова виставка «Мова – це серце народу» на якій представлені різноманітні навчальні посібники, словники та підручники. В запропонованих виданнях розглядаються питання фонетики, правопису та стилістики сучасної української літературної мови згідно з останніми змінами українського правопису.

      Створена виставка розкриває перед відвідувачами бібліотеки історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич та красу рідної мови, а також знайомить з навчальною літературою, в якій розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.

     Людина може володіти багатьма мовами, але найкраще, найдосконаліше повинна знати рідну мову. Адже рідна мова – це той чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші та найніжніші струни людської душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...