Шукати в цьому блозі

четвер, 16 березня 2023 р.

Нові надходження книг.


     Нова партія книг, якими фонд поповнився в березні, налічує 23 екземпляра, проте за тематикою досить різноманітна й цікава.

    Дмитро Луценко. Криниця мого кохання. Збірка пісень на вірші Дмитра Омельяновича Луценка, українського поета. Твори, які увібрала збірка «Криниця мого кохання», адресовані для виконання в широкому діапазоні – від народного співу до академічного.

Олексій Мустафін. Справжня історія Стародавнього світу. "Справжня історія Стародавнього світу" - це не просто книга про події, що відбувалися тисячі років тому. На відміну від шкільних підручників, у ній йдеться не лише про історію окремих народів – шумерів, єгиптян, греків, римлян, а й про все Стародавній світ як цілісну систему.

Смачного від Енея. Перші та другі страви, закуски, борошняні та круп’яні вироби, овочі, фрукти, жири, напої. Різноманітні стародавні рецепти.

Бабич Галина. Топоніми Миргородщини. Книга розповідає про географічні назви міста і нашого краю.

Бабич Галина. Миргородщина нариси про людей, які творили історію краю. Історичні портрети. В книзі піде мова про людей, які самі твори історію краю.

Бабич Галина. Миргородщина. Довідник з історії адміністративно-територіального поділу.

Бабич Галина. Голодомор. У книзі подаються матеріали найменше досліджених тем з історії нашого краю – голодомору та великого терору 30-х років ХХ ст.

Фурса Наталка. Без сорочки. Восьма поетична збірка знаної в Україні та поза її межами письменниці Наталки Фурси — книга-одкровення, книга-ризик, книга — оголений нерв. Її автор та наша безжальна, гонорова епоха залишаються сам на сам у класичному поєдинку творчої особистості та життєвих обставин. Вони розмовляють, сперечаються, борються в ніколи й ніким не збагнутому до кінця просторі. Слова, де пустеля відчаю межує із родючим чорноземом поетичного безсмертя.

Фурса Наталка. … ані вирію, ані скиту… Трепетна, кристально чиста цівка почуття невпинно просякаєкрізь тектонічні пласти сенсів – подекуди руйнує їх своєю силою, а часом живить давно забуту там насінину – аби проросло нове життя, аби з’явився ще один штрих, ще один порух творчості. Хтозна, чого більше в тому просяканні – просвітленої любові чи душевної муки, яким згори завжди щедро наповнюють деміурга. Позаяк нова збірка поезій Наталки Фурзи – ще одна книжка про боротьбу. Смислу з емоцією. Надії зі зневірою. Та власне – Ероса з Танатасом. Перемагає життя – як мука, як ствердження, як одвічне перетікання одного в інше…

Ананьес Мартен-Люган. Закохані в книжки не сплять на самоті. Ця повість — продовження історії жінки, яка, втративши коханого чоловіка і маленьку доньку, щосили намагається віднайти сенс існування й повернутися до повноцінного життя. Все їй начебто вдається: має вірного приятеля, улюблену справу, чоловіка, який кохає її ніжно і трепетно. Але думками Діана повертається в далеку Ірландію, де у час безвиході та розпачу їй пощастило знайти відданих друзів і, здається, справжню любов, — хоча посттравматичні страхи і не дали їй зізнатися собі в цьому. Зрештою, попри сумніви, вагання і невпевненість, Діані вдається розпізнати свою істинну долю й ступити їй назустріч.

Найк Аніта. Енциклопедія для дівчаток. У цій книзі дівчата знайдуть відповіді на всі запитання, які вони соромляться ставити, але від цього ті цікавлять, а іноді і хвилюють їх не менше.

Крамаренко Надія. Казкові пригоди у звичайному лісі. П’єси для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Медведева О. Золоте курча. (Бабусині казки)

Попелюшка, Білосніжка та сім гномів (Скарбничка казок)

Лицар. Міні книжка для всіх і про все.

Жабка – мандрівниця. Біляночка та Зоряночка

Казки з наліпками : Дюймовочка, Котигорошко, Три ведмеді, Кіт у чоботях.

Запрошуємо відвідати виставку!

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...