Шукати в цьому блозі

середа, 5 липня 2023 р.

Липневі дні

      Івана Купала – традиційне українське народне свято, яке пов’язане із міфами, легендами та стародавніми віруваннями наших предків. Воно припадає на середину літа, точніше – на 7 липня, тому  запрошуємо ознайомитися з матеріалами книжкової виставки-інсталяції «Ніч вогнями запалала на Івана Купала». Література представлена  допоможе розширити ваші знання про це та багато інших свят, буде корисною для тих, хто цікавиться народознавством та історією українських народних звичаїв, обрядів і традицій.

     Для користувачів своєї бібліотеки була проведена народознавча година «Накрапала на Івана з неба янгольська роса». Щоб познайомити користувачів з історією виникнення свята,  звичаями, обрядами, прикметами, повір’ями та традиціями святкування. Власноруч прикрасили стрічками деревце – Марену. Обговорили з ними на яких дійствах вони були та що цікаве бачили. З цікавими завданнями провели час.

     В наші дні лише люди старшого покоління можуть пригадати деякі звичаї та обряди цього чудового свята. Ми можемо знайти відлуння цих традицій в казках, легендах, піснях, переказах, які були  дбайливо зібрані нашими письменниками та народознавцями.

     Про все це Ви можете прочитати в нашій бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...