Шукати в цьому блозі

середу, 22 листопада 2023 р.

Україно пам’ятай, світе знай.

 

     Україна і світ вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу — це безпрецедентний злочин у світовій історії. Масштаб цієї трагедії важко осягнути і неможливо зрозуміти. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — геноцид. Голодомор - штучно створений у 1932 - 1933 роках більшовицьким режимом голод, від якого загинули мільйони українців.

     Аналоги подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю і цинізмом методів його здійснення важко знайти. Правда про Голодомор повернулася до пам`яті народу, стала його болем.

     Схиляючись перед пам`яттю наших невинно загиблих співвітчизників для учнів 4 класу  спільно з Вікторією Закаблук була проведена година пам’яті «Історія нас горем вчить, щоб не забулось незабутнє». Дітьми було створено ангел пам’яті і книжкову закладку з елементами Голодомору. 

   Для учнів було підготовлено виставку – репортаж «День жалю – день скорботи й печалі».  

      Ми повинні знати масштаби цієї трагедії, внаслідок якої в мирний час на своїй землі загинули мученицькою смертю мільйони наших земляків, зникли з карти України сотні і тисячі сіл та хуторів.

      Мусимо не тільки знати і пам`ятати, а й передавати це знання дітям, шанувати пам`ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ!!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...