Шукати в цьому блозі

вівторок, 6 березня 2018 р.

Усе життя дитячими думками.


                                   Усе життя дитячими думками.  
     5 березня  минуло 115 років від дня народження відомої дитячої письменниці Наталії Забіли.
   Ця неймовірна жінка віддала своє життя дитячій літературі. Народилася Наталя Львівна 1903 року в місті Петербурзі. У дворянській родині. У 1917 році сім’я переїжджає в Україну й оселяється в невеличкому селищі Люботин Харківська область. Наталя закінчує прискорений курс гімназії. Роки вчителювання багато дали майбутній письменниці – вона дістала чи мало вражень про життя учнів. Навчилася бачити в кожній дитині особистість. В 1927 році вийшла її перша книжка оповідання для дітей «За волю», та «Повість про червоного звіра» і тут вона твердо стає на творення дитячої літератури.
   Одним з найкращих творів є цикл віршованих оповідань «Ясоччина книжка» (1934р).Ця невеличка за обсягом збірка складається з невеликих коротких оповідань об’єднаних однією героїнею – маленькою дівчинкою Ясею. Яка  росте вигадницею та витівницею. Вона придивляється до оточуючого світу не так як її однолітки. Дівчинка помічає зовсім інше та цікаве.

   В Біликівській сільській бібліотеці оформлена книжкова виставка «Материнська пісня Наталії Забіли». Де кожна дитина може пірнути в дивовижні розповіді оповідання  про сміливу, допитливу, та розумну дівчинку Ясю, яка всім цікавиться все прагне пізнати. Запрошуємо всіх бажаючих до нашої сільської бібліотеки.
                                                                                            Наталія Ганженко.
                                                Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
  
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...