Шукати в цьому блозі

понеділок, 14 червня 2021 р.

Гаррієт Бічер-Стоу

        Ця тендітна жінка – донька священика, вчителька, мати сімох дітей – на перший погляд нічим не відрізнялася від американських домогосподарок середини ХІХ століття. Нічим, крім, хіба що, загостреного відчуття справедливості та сміливості чинити так, як підказує серце. Мало того, що вона переховувала у своєму домі рабів-утікачів – ще й насмілилася однією з перших заявити про приниження рабовласниками людської гідності. Й обставини склалися так, що її голос прозвучав на весь світ. Написавши роман “Хатина дядька Тома”.

       Гарріет Бічер-Стоу примусила сучасників переглянути загальноприйняті уявлення про рівність та справедливість і стала однією з найвидатніших жінок свого часу.

       Книга була написана в період, коли боротьба проти рабовласництва в Америці стояла в центрі суспільної уваги. Не дивно, що роман викликав фурор. На сьогоднішній день ця книга входить до шкільної програми. Тож не баріться, а до нас за книгою спішіть.

                                                                                 Наталія Ганженко

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...