Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Жінка з дивовижним ім'ям!

                                               

      21 жовтня виповнилося 67 років від дня народження української дитячої письменниці  Зірки Мензатюк. Письменниця, авторка творів для дітей, журналістка. Народилася 21 жовтня 1954 року в cелі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області.

      Є письменники, які починають творити мало не з пелюшок. За першої можливості, тобто тільки-но навчившись виводити літери, вони хапаються за перо й видають на-гора талановитий літературний твір. А раз почавши, вже ніколи не звертають з обраного шляху. Такою письменницею є Зірка Мензатюк ─ улюблениця багатьох українських дітлахів. З українською упертістю і, за власними ж словами, “слимачими" темпами, вона пише для дітей яскраві й добрі книги.

      На думку Зірки Мензатюк, «немає тем, які для дитини будуть недоступними чи заскладними для розуміння. Є складні форми їх подачі. Дитяча література повинна готувати малюка до майбутнього, до дорослого життя. І робити це просто й грайливо. Дитину треба навчити не лише читати та писати, а й будувати стосунки, долати труднощі та невдачі, вміти бути щасливою…».

      В нашій бібліотеці також є книги цієї письменниці, які представлені на виставці-портреті « Жінка з дивовижним ім’ям»

     Щиро бажаємо Вам Зірко Захарівно сонячного щастя і міцного здоров’я, творчого натхнення та нових здобутків на літературній ниві, читацької любові, розуміння та підтримки близьких і рідних. Нехай небо над Вами буде мирним, праця — плідною, радість — повною, а зірка Вашої долі світить якнайяскравіше.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...