Шукати в цьому блозі

понеділок, 18 жовтня 2021 р.

З Днем Захисника України! Та Покрови Пресвятої Богородиці!

Хай Чумацький Шлях зоріє,

Хай молитва душу гріє,

Хай Вкраїну навіки

Прославляють козаки!

Хай Покрова Пресвята

Серце щастям огорта,

І усім нам подарує

Довгі та благі літа!

     З Днем Козацтва!14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої  Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи Незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як день українського козацтва. Також указом презедента 14 Жовтня відзначають День Захисника України.

     В Біликівській сільській  бібліотеці було проведено чергове засідання діючого клубу за інтересами. Історичне поєднання знань, і цікавість до подій тих часів і сьогодення не залишили байдужим нікого. Цікаві факти вони віднайшли на  книжковій виставці «Україна козацька! Пам’ять віків історії».

    Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! Ми повинні розуміти, як важко нашим воїнам знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу та віру.

    У такий знаменний день вітаємо всіх чоловіків, хлопців, а також жінок, всіх, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам України, слава Україні!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...