Шукати в цьому блозі

суботу, 6 листопада 2021 р.

"Слово наше рідне - слово українське".

     Щороку, 9 листопада, в нашій країні відзначається  День української писемності та мови.

      Це свято було започатковане у 1997 році на честь вшанування пам'яті Нестора Літописця, з ім'ям якого пов'язують зародження української писемності, книжного слова, літературної традиції.

    "Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття".    ( Панас Мирний)

   До Дня української писемності та мови  у Біликівській сільській бібліотеці організовано книжкову виставку «Солов’їна, калинова, хай єднає усіх мова». Книжкова виставка допоможе відвідувачам здійснити подорож стежками української писемності. Познайомитись з  історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками - словниками.

   З учасниками любительського об’єднання «Умілі рученята» було створено «Ацоціативне гроно» про рідну мову.

   Мова – то не просто звуки. Це голос народу. Втрата мови веде до зникнення самої нації. Тому наш народ упродовж віків вів боротьбу за її збереження. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...