Шукати в цьому блозі

неділю, 13 лютого 2022 р.

Руки творять дива, якщо серце сповнене добра

     Багато історій пов’язано з Днем святого Валентина, найвідомішою є романтична легенда про священника, який тайно одружував закоханих у часи правління суворого імператора Клавдія ІІ.

    А як же незмінний атрибут свята – «валентинка»? Існує безліч цікавих припущень щодо появи листівки від закоханих, наприклад, таке:

    «Валентинки» у віршах ведуть свій родовід від листів герцога Орлеанського, який жив у XV ст.: під час перебування в лондонській в’язниці Тауер він відправив декілька віршованих листів своїй дружині. Але подейкують і таке: можливо, найперша з «валентинок», що дійшли до нас, належить зовсім не молодому герцогу, а дівчині, яка в 1477 році писала листа своєму коханому. Ця історична листівка була викуплена з сімейних архівів британською бібліотекою, де їй судилося довго припадати пилом. І лише через багато років це любовне послання випадково знайшов молодий співробітник архіву однієї з бібліотек в Англії.

    А от хто зробив першу «валентинку» у вигляді сердечка, історія, на жаль, замовчує. Як і не збереглися імена тих, хто придумав прикрашати їх мереживом, бісером та стрічками, робити із тканини та фетру, у вигляді іграшок і прикрас.

    Нащ майстер клас із учасницями засідання клубу «Умілі рученята» пройшов дуже добре. Валентинка вийшла неймовірна. Дуже гарна, але потребує багато клопітної роботи та часу. Дівчатка з цим справились. Бо їхнє серце сповнене добра, а добро творить дива. Тож на диво гарно і чарівно.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...