Шукати в цьому блозі

четвер, 28 вересня 2023 р.

Україна козацька.

«Народжене не в степах, а в душах українських, козацтво навіки залишиться невмирущим     проявом духу і гордості української нації»

                                                                                                                       Богдан Сушинський

     На свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва, день українських захисників і захисниць.

     З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.

     Для своїх користувачів був проведений історичний репортаж «Україна – то козацька слава». Захід проводився з метою розширити знання присутніх про історію славного українського козацтва.

     Для шановних читачів бібліотеки з 28 вересня по 5 жовтня експонується експрес-поличка «Слава нескореним», на якій представлені книжкові видання про історію запорізького козацтва, славні бойові подвиги українських «лицарів духу».

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...