Шукати в цьому блозі

четвер, 25 квітня 2024 р.

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

     До дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС був проведений екологічний роздум «По той бік Прип’ятської зони», щоб ще раз нам пригадати про ті страшні події в країні. Згадати імена учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров’я рятували не тільки мешканців України бо наслідки Чорнобильської катастрофи мають планетарний масштаб. Для учнів було запропоноване інформаційне бюро «Ви маєте це запам’ятати», поезія катастроф « Чорнобильський дзвін», довідка – знання «Чорнобиль – гіркий полин», Чорнобиль не має минулого часу – малюнки.

     В бібліотеці була організована книжкова виставка «Чорнобиль – найбільша екологічна катастрофа».

     Віримо і надіємось, що у держав і народів, усього людства вистачить мудрості, волі та відповідальності, щоб іти далі зваженим і осмисленим шляхом, на якому не залишиться місця таким зловісним віхам, як Чорнобиль.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Духовні скарби наших предків.

     Разом із пробудженням природи від   зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з най...