Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 січня 2020 р.

«Ой чи є чи нема пан господар вдома».


                               

       Щедрівка вже прийшла! Основною подією Щедрого вечора та Нового року було щедрування, яке супроводжувалося обов’язковим обходом хат із побажанням людям щастя, здоров’я й добробуту в новому році. Щедрівки величають господаря, його родину, висловлюють побажання багатого врожаю, приплоду худоби, добробуту. Щедрівки, на відміну від колядок, мають свою особливість, традиційний приспів: «Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на весь вечір».
       На народознавчу годину в Біликівську сільську бібліотеку  завітали малі щедрівники. Усміхнені в гарному настрою діти щедрували. В бібліотеці була надзвичайна атмосфера від таких відвідувачів. Була організована книжкова виставка "Щедра щедрівка зі святом вітає". Привітній  український народ має традицію пригощати і винагороджувати щедрівників.  Тож діти отримали солодкі подаруночки. Вечір тільки розпочався, а ще у них так багато роботи. Потрібно всіх привітати з щедрівкою.
     Хай буде ваша хата радістю багата, хай красується добром, ще й смачним пирогом. Та веселими піснями! Щедрий вечір! Добрий вечір! Добрим людям на здоров'я!
                                         Наталія Ганженко.
                      Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними...