Шукати в цьому блозі

вівторок, 18 квітня 2023 р.

18 квітня − Міжнародний день пам’яток і визначних місць

Ці степи, які лягли, мов килим,

Ці озера, луки і долини,

Ці ліси, які для серця милі –

Все це моя рідна Батьківщина.

     Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.

     З учасниками клубу був проведений історичний блок «Україна - пам’ятки культури» для користувачів  представлено виставку-подорож «Визначними місцями України.

     Всі бажаючі мають нагоду збагатитись інформацією про прекрасні архітектурні перлини України, багату історичну і культурну спадщину нашого краю, красу неповторних міст і сіл, у яких все дихає історією і духом українського народу.

      На сьогоднішній день внаслідок дій російської армії, на території нашої держави зруйновані численні пам'ятки архітектури. Серед них церкви, мечеті, синагоги, театри, пам'ятники, бібліотеки, музеї.

     Тепер ми тільки можемо про це згадувати, бережімо те що залишилось.

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...