Шукати в цьому блозі

вівторок, 25 квітня 2023 р.

Чорнобиль – довгий слід трагедії.

     Чорнобиль… Це слово назавжди увійшло в людську свідомість як символ глобальної екологічної катастрофи. Адже вибух на ЧАЕС зачепив багато людей, у тому числі півтора мільйона дітей, завдавши значної шкоди їх здоров’ю. Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі.

     Одразу після аварії майже 8,5 млн людей були опроміненими. Навколо Чорнобильської АЕС забрудненими і непридатними для проживання залишилися 155 тисяч квадратних кілометрів територій.

     Теперішнє покоління вже знає про ту трагедію яка відбулася 37 років тому. Яку нічим не могли зупинити. Для них був висвітлений історичний хронограф «Атомний вій опустив бетонні повіки». Вклоняємося всім тим людям, які допомагали ліквідувати і загинули і тим кому і зараз маємо дякувати.

    Запрошуємо відвідати у бібліотеці книжкову виставку «А Чорнобиль болить», яка присвячена цій трагічній сторінці у житті нашої країни і всього людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...