Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Крути – бій за майбутнє.

     Прагнення до свободи і самостійності - наскрізна риса українців, яка передається через покоління. Переживши безліч окупацій, ми так і не навчилися жити під гнітом, коритись чужій волі. Не підкорились і вони - зовсім юні учасники битви під Крутами, які стали героями зими 1918, зупинивши наступ ворога, що переважав чисельністю у декілька десятків разів. Пам'ятаємо, шануємо, захоплюємось, низько схиляємо голови перед тими, хто назавжди залишився молодим там, на полі бою.

    «Крути-бій за Перемогу» – саме під такою назвою відбувся погляд у  історичне минуле для учнів 8 класу. Оповідь про події сторічної давнини зацікавили присутніх. Учні розуміють масштаби і непоправні дії того часу. На закінчення зустрічі відбувся майстер-клас по виготовленню патріотичної поробки «Душа й серце в Україні». В приміщенні бібліотеки діє виставка присвята «А під Крутами в снігу покинуті квіти».

     Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...