Шукати в цьому блозі

середу, 31 січня 2024 р.

Не вмре поезія, не згине творчість духа.

 

      Народився Володимир Іванович Самійленко 22 січня (3 лютого) 1864 р. в с. Великі Сорочинці Миргородського повіту на Полтавщині – помер 12 серпня 1925 р. у м. Боярка на Київщині.

   Сьогодні для українців В.І.Самійленко і класик, і наш активний сучасник. Дивлячись із минулого століття на життя України, він ніби бачить наш непростий час. Читайте твори письменника, щоб зрозуміти силу його поетичного таланту і безмежну віру в силу слова.  

                                             

     Для відвідувачів ми підготували жанрову виставку на якій представлені видання із фонду «Не вмре поезія, не згине творчість духа», яка містить зразки художньої спадщини В. Самійленка, зокрема: ліричні, сатиричні та гумористичні поезії; переклади античної та західно-європейської поезії;, автобіографічні нотатки та спогади. Також представлено добірку статей з книжкових та періодичних видань, які розкривають життєвий та творчий шлях письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...