Шукати в цьому блозі

вівторок, 12 січня 2021 р.

Джек Лондон – американський феномен.

       Минає 145 років від дня народження майстра пера -  Джека Лондона.

       Народився 12 січня 1876 року в Сан-Франциско. При народженні одержав ім'я Джон Чейні, але вісім місяців по тому, коли мати вийшла заміж, став Джоном Гріффітом Лондоном. 

       Серед плеяди американських письменників його ім’я  відоме чи не кожному українському читачеві, а популярність творів не згасла й нині. Митецька спадщина Джека Лондона дуже велика. За 16 років  літературної діяльності  він написав 19 романів, 18 збірок оповідань і статей, 3 п`єси , 8 автобіографічних творів, понад  30 віршів. І це при тому, що доля відміряла йому всього 40 років життя. Але ж скільки   було зроблено за ці роки!  Джек Лондон витримав і переборов клондайки, тропічні моря, малярію, голод  і лихоманку.

     Цілеспрямованість, наполегливість, важка кропітка праця і сила волі допомогли письменнику досягти бажаного. Майже все, про що писав автор побачене і пережити ним самим. Ось чому його  твори захоплюють і вражають, викликають яскраві емоції і невимушено змушують перечитувати їх знову! 

     Усіх охочих опинитися у світі сміливих вчинків, благородних і мужніх почуттів, щирих і чесних стосунків між людьми Біликівська сільська бібліотека запрошує  ознайомитися з виставкою – портретом  «Велич таланту й парадокси долі».  

                                                Наталія Ганженко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...