Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 22 січня 2021 р.

Нова книга в бібліотеці.


        Поповнення книжкового фонду в бібліотеці це радість і для бібліотекаря і для читачів. Знайомтесь з художньою літературою Роальда Дала, Барбари Космовської, Володимира Лиса.

        Космовська Б. Буба / Барбара Космовська; пер. з польської Б. Антоняк. -  Харків: ВД «Школа», 2020. – 272 с. – (Серія «Сучасна європейська підліткова книга)

        Якщо тобі шістнадцять років, твоя мати – відома письменниця, батька частіше можна побачити на телеекрані, ніж удома, а старша сестра постійно заявляє про своє бажання стати кіноактрисою, життя здається не таким уже й легким. На щастя, у Буби є ще дідусь Генрик, який додає життю позитиву. Ну, і є в неї улюблені джинси й мартенси. Захоплива й сповнена теплого гумору книжка розповідає про відкриття світу дорослих, пошуки дружби, перше кохання, гіркоту поразок та маленькі й великі перемоги над собою.

        Космовська Б. Буба: мертвий сезон / Барбара Космовська; пер. з польської Б. Антоняк. -  Харків: ВД «Школа», 2020. – 240 с. – (Серія «Сучасна європейська підліткова книга)

       Здається, весь світ змовився проти Бури. Коханий Мілош захопився чарівною Ребеккою, поруч немає найкращої подруги, а дідусь поринув у віртуальний світ інтернет-чатів. Мама, як завжди, зайнята власною кар’єрою, зате на зміну їй з’являється бабця Рита з цілою валізою корисних порад… Мертвий сезон, та й годі!   Та невдовзі Буба потряпляє в пригоди: знаходить нового друга Сироту, одержує звістку від зниклої подруги, а ще грає в бридж зі  зловісним Юзефом на прізвисько Сталін і навіть… проводить ніч у поліції. А понад те Буба стає свідком чудес, які розганяють хмари над їхньою домівкою.

        Лис В.С. Соло для Соломії: / Володимир Лис; передм. Т. Прохаська. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 368с.

       Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події XX століття – війна, примусова колективізація – події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А. як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

        Роальд Д. Відьми / Дал Роальд; перекл. В. Морозов. – Київ: Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» 2016.- 256 с.

        Книга «відьми» мабуть, сама похмура і страшна у Даля. Лисі, пазуристі, зморшкуваті і безпалі відьми у Даля справляють незабутнє враження… навіть на дорослу тітку) але! Діти такою літературою просто зачитуються. По-перше, це вчить їх долати свій страх, а по друге, книга шалено цікава!

         Тож запрошуємо до нашої бібліотеки.

                                                                                          Наталія Ганженко.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...