Шукати в цьому блозі

субота, 2 січня 2021 р.

Новорічно – Різдвяна місцерія!

Для багатьох людей Різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями. Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят – це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля. Провести цікаві зустрічі, а також відвідати бібліотеку.

Завітайте до Біликівської сільської бібліотеки, бо це чудова можливість познайомитися з традиціями зимових свят які були сьогодні на народознавчій годині "Традиції мого покоління це мої традиції" : Нового Року, Різдва Христового, Свята Меланки та інших. У нас ви зможете поповнити скарбничку традицій святкування цікавими ідеями і знайти щось нове з перегляду.

 Книжкова виставка "У звичаях, традиціях, обрядах живе народу праведна душа!" проілюструє, як святкували Новорічно - Різдвяні свята українці. Тут ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята, як - то  "7 січня - Різдво Христове; Багата Кутя; Корочун; 13-14 січня - Василя й Маланки; Щедра Кутя; Старий Новий Рік; 19 січня - Хрещення Господнє; Богоявлення; Водохреща. Була проведена народознавча година "Традиції мого покоління це мої традиції" розповідаючи про історію новорічної ялинки і традиції святкування: народні обряди, тексти колядок та щедрівок, та український одяг.

Давні Різдвяні традиції є і сьогодні. У багатьох місцевостях, у багатьох родинах урочисто відзначають Різдво, відбуваються колядування і щедрування. Тож хай Різдвяні свята проходять весело і з любов'ю.                 

                                                              Наталія Ганженко.

                        

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...