Шукати в цьому блозі

вівторок, 19 січня 2021 р.

Святе Водохреща!

     Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан або Водохреща. Християни відзначають його 19 січня.

Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення в Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, Він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Коли вийшов на берег – з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на Нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва свята – Богоявлення.    

      Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже у цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог-Отець – у голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

      До речі, за народними прикметами, якщо  На Водохреща день ясний — хліба будуть чисті, а якщо похмурий — буде у хлібі повно «сажки»;Іде лапатий сніг — на врожай. Якщо похмуро — хліба буде вдосталь. Якщо зоряна ніч — вродяться горіхи та ягоди.

      Біликівська сільська бібліотека підготувала виставку-перегляд «А що третій праздник святе Водохреща»

       З цієї нагоди із великою радістю вітаємо  наших жителів! Бажаємо миру у ваших сім’ях, любові від ближніх і нехай священна Йорданська вода Вас оберігає від усяких бід і ви завжди будете здорові і щасливі.

                                                       Наталія Ганженко.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...