Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

День пам'яток історії та культури

      18 квітня в Україні відзначається День пам’яток історії та культури, а також Міжнародний день пам’яток та історичних місць. Унікальні історико-культурні надбання, які століттями створювалися на території нашої країни попередніми поколіннями, є невід’ємною складовою культурної спадщини України.

      Зберегти надбання минулого, відновити втрачене та передати неоцінені здобутки майбутнім поколінням – висока і благородна місія тих, хто щоденною працею зводить міцний мур національної свідомості.

       Наша Батьківщина має надзвичайно багату культурно-історичну спадщину. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію. Багато пам'яток, які нагадують нам про минуле нашої країни, збереглося на українських землях. Багато з них зникло, залишивши свій слід в історії та культурі українського народу.

        Пізнати свій рідний край, його історію та культуру нам допоможуть книги. В приміщенні Біликівської сільської бібліотеки підготовлений історичний альбом « Зберегти пам’ять поколінь»

        В цей день згадують про те, що кожна країна - це своя історія та культура. Завдання цього свята - ще раз нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства.

                                                                      Наталія Ганженко

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...