Шукати в цьому блозі

середа, 15 лютого 2023 р.

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганістан...

Згадаймо ті дні, коли разом з світанком

Вставали ми всі і мчались на танках,

Або "БеТееРом" вперед на ті гори

Де ворог засів, що бив по колонах.

Афганістан...

Згадаймо бої. Згадаймо загиблих.

Шануймо батьків наших рідних, пониклих

В журбі за синочком, що смерть там знайшов...

Геройськи загинув! У вічність пішов!...

      44 роки тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

      Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

     До цієї дати для юнацтва був проведений інформаційний дайджест  «Вже скільки років промайнуло, а біль у серці б’є і б’є.» Під час заходу присутніх ознайомили з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. Для відвідувачів бібліотеки діє виставка – спомин «Афганістан – історія та пам’ять»

     Пам'ять про ці події  завжди залишиться в пам'яті українського народу.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...