Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 лютого 2023 р.

У ріднім слові цілий світ.

      Любіть  свою рідну мову, бо мова – це засіб відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини.

     «Рідна мова дорога людині, як саме життя» - говорить народна мудрість. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди  був проведений мовознавчий фото-квест «Якщо змалечку привчати дітей до рідного слова, то вони за власним бажанням будуть спілкуватися українською і любити Україну». Діти ознайомились з лепбуком «Українська – мова моєї перемоги», дізналися багато нового з розділів: вислови, вітайся українською, поміркуємо, зрозуміють лише українці. Діти отримали море задоволення від фото-квесту.

     Виставка – рекомендація «Рідна мова – для нас є скарб з усіх скарбів» допоможе здійснити подорож у дивовижний світ української мови та поповнити знання з її вивчення.

     Учені довели, що вік нашої рідної української мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та занепаду передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

     Для нас рідна мова – це не тільки безцінна спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...