Шукати в цьому блозі

неділя, 19 лютого 2023 р.

Єдності проміння хай не згасне.

     День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

     Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв.  Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати “Небесна Сотня”.

     Для користувачів своєї бібліотеки було проведено інформ-досьє «В моїй Україні сьогодні війна». Під мелодію «Пливе кача» прослухали вірші, присвячені загиблим воїнам АТО та подіям на майдані. Провели бесіду про той час і сьогодення, яке не можливо згадувати без сліз. Непоправна втрата великої кількості українців розколює серце навпіл і зараз.

     В пам’ять про полеглих за майбутнє України присвячується  виставка-реквієм «Небесна Сотня – Ангели Свободи».

     Небесна Сотня – це наш біль і гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас.  Герої Майдану пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...