Шукати в цьому блозі

четвер, 1 лютого 2024 р.

Перемагаємо, нову пору року зустрічаємо!

Щоб щасливими зростали,

Щоб звичаї пам'ятали.

     Стрітення Господнє ми відзначаємо 2 лютого. В народі з давніх часів «Стрітення» вважають святом зустрічі зими з весною. Цього дня за переказами, зима з весною змагаються. Хто з них переможе, той і буде до кінця місяця господарювати. Якщо зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо Весна візьме гору, то поверне на тепло.


     З нагоди цього дня у структурному підрозділі «Пролісок» з дітками була проведена народознавча гравітація «Зиму проводжаємо, інші пори року зустрічаємо». Ця дитяча робота уособлює віру у відновлення природи. Їхній витвір мистецтва дає надію і віру у велике відродження світу після зимової сплячки, де є щастя  і майбутнє для всього українського народу. Дякуємо вихователям за співпрацю.

    Для користувачів бібліотеки діє виставка – перегляд періодичних видань «Зима з весною зустрічаються» на якій представлено журнали про історію відзначення свят в різні пори року.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...