Шукати в цьому блозі

вівторок, 20 лютого 2024 р.

Коштовний скарб народу.

     Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.

     Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.



     До міжнародного дня рідної мови був проведений мовознавчий марафон «Барвінкове розмаїття – мови рідної суцвіття». На якому учні приймали участь в дидактичній грі «Частина мови – прикметник». Потім відбулася інтелектуальна битва «Мішечок синонімів та антонімів», турнір «Розділи слова відповідно до питання», і вікторина «Пряме та переносне значення слова».

     В приміщенні бібліотеки влаштована  розгорнута ілюстративна книжкова виставка: «Рідна мова для нас є скарб з усіх скарбів». На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української.

     За весь час свого існування українська мова теж зазнавала злети і падіння. Тож шануйте і любіть рідну мову. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...