Шукати в цьому блозі

суботу, 24 лютого 2024 р.

Талант та мужність Лесі Українки.

     25 лютого відзначається 153 роки  від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України.

      Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави.

    Поетичний хист Лесі Українки формувався і зміцнювався не лише на величній духовності й героїчній історії свого народу, а й творчому засвоєнні найкращих надбань світової літератури і мистецтва.

       До відзначення дня пам'яті Лесі Українки був проведений мовознавчий марафон «Барвінкове розмаїття – мови рідної суцвіття», де відбулося знайомство з біографією і крилатими висловами поетеси «Жити хочу! Геть думи сумні»,  інтелектуальні вправи «Кубик-завдань», вікторина «Міні-збірка Леся», завдання для роздумів «Читати щоб більше знати».   

              
       В бібліотеці оформлено арт - резиденцію «Загадки й таємниці Лесі Українки»
      Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, а також публікацій з періодичних видань, присвячених дослідженню її творчості.
Запрошуємо до перегляду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...