Шукати в цьому блозі

середу, 6 березня 2024 р.

Сяє геній Кобзаря мов у темряві зоря.

 

Встала весна, чорну землю сонну розбудила,

Уквітчала її рястом, барвінком укрила.

А на полі жайворонок, соловейко в гаї – Землю, убрану весною,

вранці зустрічають.

     В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті та з великою любов’ю й повагою передає із покоління в покоління.

    Як для нас, так і для всього світу Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко.

    Напередодні національного Шевченківського дня спільно з Людмилою Тютюнник і учнями 5 і 6 класу був проведений літературно мистецький круїз «Сяє геній Кобзаря мов у темряві зоря», це привід не лише вшановувати пам'ять великого Кобзаря, але й згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

    Під час заходу розкрили багатогранність таланту Великого Кобзаря як поета й живописця, учні декламували його вірші та відповідали на запитання вікторини «Шевченківська стежина». Відбулася розмова для душі  «Ніколи не старіючі рядки», поетичні завдання «Шевченкові твори очима дітей».

     Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а художня – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.

     Пропонуємо Вам завітати до нас в бібліотеку та познайомитися з бібліонавігатором «Єднаймо душі словом Кобзаря», на якому представлено твори письменника і не тільки…

 

      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...