Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Всесвітній день дитячої книги.

Книга – це віконце, крізь яке діти бачать

і пізнають світ і самих себе.

В. Сухомлинський

      В Україні популярною серед тих, хто вмів читати, була «Читанка для малих дітей…» Суто дитяча література народилася аж через сто років – у дев’ятнадцятому столітті з появою братів Грімм. Їхні твори відразу привернули до себе увагу малечі. І дотепер ми не уявляємо, як можна вирости і не знати таких чудових казок, як, наприклад, про Білосніжку і Сплячу Красуню. Але саме Гансу Крістіану Андерсену вдалося змінити ставлення до дитячих книг та неймовірно розвинути й збагатити цей вид художньої літератури. А ще саме в день його народження – 2 квітня – в усьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.

      Для дітей до свята дитячої книги був проведений калейдоскоп цікавинок «Цікаві таємниці книжкового життя». Допитливі читайлики знайшли тут цілу добірку оригінально оформлених і цікавущих видань: різноманітні абетки, книжечки з віконцями, з хитромудрими запитаннями, веселими загадками, таємними героями тощо.

     Мабуть, найкращий спосіб відсвяткувати Міжнародний день дитячої книги – це спільно з дитиною її почитати. Тож запрошуємо на огляд акорд літератури "Всесвітній день дитячої книги"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними...