Шукати в цьому блозі

середу, 19 лютого 2020 р.

«Небесна Сотня – ангели, які тримають українське небо!»


                 
      20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, одстоюючи права свободи людини, європейське майбутнє України.
       Небесна Сотня – не випадкові жертви вуличних сутичок. Сміливці свідомо йшли на ризик згубити життя. Розуміючи, що інакше втратять свободу. Для кожного з них це слово – свобода – мало своє унікальне наповнення.
      Біликівська сільська бібліотека – філіал спільно з працівниками будинку культури провели годину пам’яті «Чисті душі що злетіли в небо» для ушанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права  свободи людини.  На масовому заході бібліотекар ознайомила користувачів з діючою книжковою виставкою – інсталяцією «Янголи Інститутської».
Директор будинку культури Швець Ірина разом з керівником художнім Клименко Ольгою презентували книгу Світлани Терейковської «Небесна Сотня. Життєписи»
і книгу «Майдан. Пряма мова». Книги які наша бібліотека отримала від Музею Революції Гідності.
      Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх! Ця рана не гоїться, і дуже важко це переживати, але з часом, вчишся з цим жити. Ми мусимо довести до кінця ті зміни, які почали наші рідні. Боротьба триває за справедливість і покарання винних. Зі злом треба боротися"
                                                             Наталія Ганженко.
                                       Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Духовні скарби наших предків.

     Разом із пробудженням природи від   зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з най...