Шукати в цьому блозі

суботу, 29 лютого 2020 р.

Не тільки для душі, а ще й для насолоди!


                                   

        Таку назву мало театралізоване свято, яке відбулося в селі Біликах на початку масляного тижня. Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. А чи знаєте ви, що Масляна – це одне з найдавніших слов’янських свят, тому що бере свій початок ще з дохристиянських часів, у період поклоніння язичницьким богам?»
        А далі пішли цікаві розповіді про походження Масниці, коли її святкують, традиційні страви … Ведучі розповіли присутнім багато цікавого про це свято.     
        Учасники заходу поцікавилися, яка ж традиційна страва Масляної? Одні вважають – млинці, інші їм заперечували, що саме вареники головна страва  цього величного свята. Звичайно вареники!!! Тож гостей пригощали запашними, смачними варениками з творогом. На святі свої музичні привітання дарували «Світанок» та «Біликівські Зорі».

Чудовими гумористичними сценками  відвідувачів порадували Роменська Катя, Мандрика Таня, і Пацьора Таня. Бажаючі мали змогу ознайомитись в приміщенні бібліотеки  з  виставкою переглядом «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо».

         Масляничні звичаї своїх предків ми успадкували. Тепер залишилося їх зберегти і передати своїм дітям, внукам та правнукам.
         Любімо свою країну – Україну! Вивчаймо нашу історію та культуру! Та святкуймо наші рідні тисячолітні свята !!!
                                                                        Наталія Ганженко.
                                   Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Духовні скарби наших предків.

     Разом із пробудженням природи від   зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з най...