Шукати в цьому блозі

неділю, 15 березня 2020 р.

Новинки для шанувальників романів.


                                      
       Біликівська сільська бібліотека – філіал отримала в дарунок 22 книги романів. Тож запрошую наших користувачів до нашої бібліотеки, аби підібрати собі книгу для читання. Тож давайте знайомитись з художньою літературою.
       Шарифф Самия. Паранджа страха. Самія – третя дитина в родині алжирців, які сповідують іслам і для яких народження дівчинки – кара Аллаха! У шістнадцять років її силоміць видають заміж за релігійного фанатика. Заради дітей, насамперед двох дочок, Самія здійснює неможливе: вона тікає з Алжиру – зі світу, зі світу в якому жінка позбавлена всіх прав, навіть таких простих, як кохати та жити в мирі.
       Пиколт  Джоди. Ангел для сестры. Анна не хвора, але у свої тринадцять років перенесла безліч операцій, переливань, ін'єкцій. І все це для того, щоб допомогти сестрі, яка хворіє на лейкемію. Як сказали батьки, для цього Анна і з’явилася на світ. Але яким могло б бути її життя, коли б вона не була прив'язана до сестри… І Анна зважилася на крок, що для більшості людей був би занадто важким, і подала в суд на батьків, які вважають, що мають право розпоряджатися її тілом.
       Пиколт  Джоди. Уроки милосердия. Сейдж – самотня відлюдькувата дівчина, її єдиний друг – літній вчитель Джозеф Вебер. Якось Джозеф просить дівчину… вбити його! Він відкриває їй жахливу таємницю – замолоду він служив у військах . Бабуся Сейдж, Мінка, пройшла через жахи Освенціму. Вона потайки збирала фотографії в'язнів, а на зворотах записувала свій роман. Вижила вона тільки завдяки тому, що німецький офіцер захотів дізнатися його продовження.
      Пиколт  Джоди.  Жестокие игры. Іскристий коктейль із сексу, магії вуду й моторошних таємниць маленького містечка! Розпещена статком та обожнюванням однокласниць, Джилліан звикла, що її примхи – закон. До Сейлема приїжджає Джек: він хоче почати нове життя, а Джиліан хоче… його! І те, що йей колишній учитель засуджений за розбещення неповнолітньої, лише роздражнює школярку…
      Гудж Эйлин. Леди в красном.  Уільям і Елеанор познайомились у 1942 році. Стосунки, що виникли між ними обірвала страшна звістка щодо чоловіка Елеанор… Кілька десятиріч по тому Елліс, онука Елеанор, яка відсиділа дев'ять років у в'язниці за те, що скалічила чоловіка, котрий вбив її сина, повертається на батьківщину. Доля зводить її з онуком Уільяма, котрий став алкоголіком після загибелі дружини 11 вересня 2011 року. Чи можуть кохати люди з такими страшними долями? Або ж вони приречені до кінця своїх днів нести важкий тягар провини та спогадів?

     Патни Мери Джо. Совсем не джентльмен. Рятуючи свою сестру-близнючку, герцогиню Ештон, Сара безстрашно видає себе за неї – і попадається в лабети до небезпечних злочинців. Якщо розбійники дізнаються про обман, їй це так не минеться… На допомогу дівчині вирушає сищик Роб Кармайкл – і потрапляє в полон її прекрасних очей. Попереду на них чекають відчайдушні сутички і погоні, безрозсудні пригоди і небезпеки, порятунок - і кохання…
     Бекитт Лора. Душа пустыни. До книги увійшли два романи, об'єднані темою кохання, вірності, здатності до самопожертви. «Яничар і Мадіна» - це вражаюча історія кохання черкешенки та турецького воїна, які зберегли своє почуття всупереч усім примхам долі. Так само вірить у справжнє кохання й героїня роману «Серце в пустелі» - юна красуня Зюлейка. Захопливий сюжет, несподівані повороти в долях героїв, колоритні замальовки Кавказу й Туреччини XVII століття Аббасидського халіфату IX сторіччя – все це, безсумнівно, надзвичайно сподобається читачеві.
     Коллинз Макс Аллан. Дорога в рай. Озеро Тахо, 1973 рік. Майклу Сатаріано, який у молодості боровся з бандою Капоне в Чикаго, виповнилося п'ятдесят років, і тепер він керує казино, що належить Синдикату. Коли хресний батько мафії Сем Г’янкана наказав Майклу вбити відомого своєю жорстокістю гангстера на прізвисько Скажений Сем, він відмовився це зробити. Але Скаженого Сема вбито, і в цьому обвинувачують Майкла. Щоб врятувати родину, він погоджується стати свідком обвинувачення й скористатися Програмою свідків…
     Эбботт Джефф. Опасный поцелуй. На одній з яхт, пришвартованих на узбережжі Мексиканської затоки, знайдено тіло чоловіка. Поліція і представники влади були шоковані, коли стало відомо, що це син сенатора штату, який багато років тому залишив родину заради сумнівної кар'єри порно зірки. Судді Уіту Мозли необхідно з'ясувати, було це самогубство через сімейну трагедію чи Піт Хаббл став жертвою холоднокровного вбивці, який використав його як пішака у своїй заплутаній грі.
     Монинг Карен Мари. Сердце горца. Він – Адам Блек – безсмертний, самовпевнений і неймовірно сексуальний, віртуозний звабник. Вона – Габріель О’Каллаген, наділена здатністю бачити обидва світи: світ смертних і світ Чарів. Чи вдасться героям розкрити змову, що загрожує обом світам, та знайти чудове, дивне, вічне кохання?
      Кэрр Сюзанна. Поцелуй в полночь.  Незвичайна версія історії про Попелюшку! Попелюшок тут аж три, і відповідно, три принци. До того ж цих чуттєвих та розкутих американок важко назвати скромницями: своєю пристрасністю і прихильністю до плотських утіх вони мало не  доводять до божевілля трьох принців, які прибули до США з Європи. І що дивує найбільше, дівчата аж ніяк не палають бажанням побратися з ними, хоча кожен хлопець – справжній ідеал. Принцам належить поборотися за серця своїх обранок…
     Ховелл Кэтри. Безумие.  Софі Філіпек має все, щоби бути щасливою: власний будинок, люблячого чоловіка, десятимісячного сина та улюблену роботу. Вона пара медик, її справа – рятувати життя тих, кому потрібна допомога. Але іноді обставини сильніші за неї. Під час чергового виклику Софі приймала пологи, але і мати, і дитина загинули. Убитий горем батько погрожує їй, а за день її власну дитину викрадають, вистріливши її чоловікові у голову. Поліція збивається з ніг, перевіряючи різноманітні версії, а Софі починає незалежне розслідування. Читач переконається, що мати, котра втратила дитину, здатна на божевільні вчинки…
     Рэддон Шарлин. Соблазнение страптивой. 70-ті роки XIX століття. Дикий Захід. Агент Пінкертона Дженна, молода красива жінка, вирушає на лови вбивці й грабіжника, за голову якого обіцяно винагороду. Його також переслідує найманий стрілець Бренч Макколі, який бажає помститися за смерть брата. Шляхи Дженни та Бренча перетинаються, і невдовзі вони вже не уявляють життя одне без одного. Аж ось перепона: Бренч ненавидить «пінкертонів» і випадково дізнається, що його кохана – одна з них. А той, кого вони ловлять, виявляється, зовсім не злочинець…
     Ли Джейд. Пикантное пари. Англія, XIX століття. Втомившись від балів і раутів, красуня Софія викинула розкішний вир світського життя. Але одного разу до її спокійного існування увірвався майор Вайкліфф, за яким Софія доглядала у шпиталі. Коли він, здавалося, помирав, дівчина пообіцяла стати його дружиною – аби додати йому духу. І тепер майор приїхав, щоб вона виконала обіцянку… Серце красуні мовчить, і дівчина рішуче відмовляє йому. Проте Вайкліфф готовий закладатися, що завоює її! Він присягнувся, що Софія належатиме йому, - і ладен заради цього на все!
         Ли Джейд. Развлечение для настоящей леди. Що спільного між манірним лордом і красунею з лондонських нетрів? Тільки шалений потяг! Лорду Чеквіку, який виконує секретне завдання англійської корони, припала незвичайна помічниця – норовлива красуня Фантина Делярка що виросла на вулицях Лондона…І хоча ця дівчина аж ніяк не схожа на благородну леді, незабаром Маркус розуміє, що не може без неї жити… Але чи вдасться  йому підкорити незалежну Фантину?
          Ли Джейд. Уроки поцелуев. Щоб поліпшити фінансове становище, граф Талліс змушений шукати багато наречену. Але думка про те, щоб пов'язати своє життя з нелюбою, йому нестерпна… Джеффрі знайомиться з незвичайною дівчиною на ім'я Кароліна. Вона зважилася на важливий експеримент – поцілувати чоловіка і з'ясувати, чи так це приємно, як пишуть у книжках. Граф Талліс погоджується дати їй урок… І незабаром розуміє, що пропав – статок не має ніякого значення, коли зустрічаєш справжнє кохання…
           Вилар Симона. Леди – послушница. За часів громадянських воєн XII ст. великородні наречені були цінним трофеєм, і на їхні почуття до обранця не зважали. Найвродливіша та найзнатніша дівчина в Англії. Мілдред Гронвудська, ризикує на собі відчути всі жахи свавілля принців крові! Лише заміжня жінка може уникнути інтриг і небезпек, але горда красуня бачить захисника у безвісному бродязі, який завоював її серце, не наважуючись домагатися її руки.
          Саилло Уарда. Отступница. Автобіографічна оповідь марокканки Уарди Саілло ґрунтується на страшних, але достовірних фактах. Батько Уарди збожеволів і вбив її матір. Голод, злидні, хвороби, приниження та насильство в родині прийомних батьків поставили Уарду та її сестер на межу виживання. І лише неймовірна мужність, завзятість, талант дозволили Уарді не просто вижити, але й почати нове життя в іншій країні, а також написати книгу про свої страждання – книгу, що зробила її в очах багатьох співвітчизників відступницею.
           Костина Наталья. Только ты. Зрада Олексія колись розбила серце Катерини. Тепер він хоче повернутися в її життя, а в її серці вже інший – коханий Тимур. Проте невже вона, старший лейтенант міліції, наступає на ті самі граблі, без попередження заїхавши  на роботу до коханого Тимура і заскочивши його з іншою жінкою? Чому суперниця переслідує Катерину навіть на вулицях? Хто ж вона? Чи це тіні минулого заважають побачити правду?
          Талан Светлана. Когда ты рядом. Льоша хотів бути з Дашею в радості та в горі, у багатстві та в бідності, але не у хворобі… Коли близька подруга видала її таємницю, коли власні батьки відсахнулися від неї, як від прокаженої, - хто його засудить? А вони ж могли жити  разом довго та щасливо  чи померти в один день – загинути тоді, на зануреній у туман трасі. Того дня Даша, самовіддана медсестра, сама спливаючи кров'ю, вибралася з понівеченого в аварії «жигульонка», але вона повинна жити далі!
          Ли Джейд. Непокорная красотка. Пристойна леді не роз'їжджає на дахах карет, не ходить босоніж і воліє виходити з дому крізь двері, а не крізь вікно. Істинна леді чудово танцює, гарно поводиться і не закохується у свого опікуна, навіть якщо він неймовірно цілується. Але… правила для того й існують, щоб їх порушувати! І зухвала провінціалка вирушає до Лондона, щоб знайти собі заможного чоловіка. Чи вдасться непокірній сільській красуні перетворитися  на даму з вищого світу?
          Фальски Вера. Ни за какие сокровища. Влаштоване особисте життя, грант на дослідження і майже вирішена поїздка до Парижа – усе це для Еви Охнік перекреслила звістка про раптову смерть  матері. Майбутнє попрощалося з Евою смайликом з поцілунком: його надіслав у sms коханий хлопець замість допомоги й слів підтримки. Рідне село в польській глушині, молодші сестри й важкохворий брат, на лікування якого потрібна величезна сума, - таке її непроглядне сьогодення, так само мало схоже на мрію, як знайомство з мільйонером Александром Кропивницьким – на щасливий білет у лотереї. Але тепер Ева зіграє  з випадком на рівних, адже ставка в цій грі – любов і життя…
                                          Проводимо час з насолодою для себе. Запрошуємо.
                                                                         Наталія Ганженко.
                                          Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки - філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...