Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 березня 2020 р.

Книжкові новинки на наших полицях!


                              

     Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять у бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство.
     Нещодавно наша бібліотека поповнилася новим асортиментом книг. Завітайте до нас – книги чекають! Видання різноманітні як за жанрами, так і за віковими категоріями: яскраві, цікаві, пізнавальні.

     Сергій Гридін. Дорослі зненацька. Шістнадцятилітній Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленький, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій – п’ятнадцятилітній Юлі – доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя. А це геть не просто, коли сам ще майже дитина.

    Олексій Мустафін. Золоте руно. «Золоте руно» - незвичайна розповідь про відомі із дитинства міфи та легенди Давньої Греції. Несподівана спроба відшукати у казці історичну правду і реконструювати за легендарними переказами справжню історію мікенської цивілізації – яскраву, криваву і повчальну, уроки якої стануть в нагоді й сучасним українцям. Державотворець Сізіс, прибиральник Геракл, політемігрант Одіссей, винахідник Мідас – якими в реальності були герої стародавніх міфів? Завдяки чому піднеслися і чому занепали стародавні міста – палаци? І хто насправді зруйнував світ, оспіваний Гомером? На ці питання відповідає своєю новою книжкою Олексій Мустафін.

    Алла Гутніченко. Не звичайні професії. Про книгу розповідає хлопчик Андрійко, який коли виросте, то стане обіймачем панд або кінологом. А може навіть астрономом чи пілотом повітряної кулі. Він ще остаточно не вирішив, але це обов'язково буде одна з незвичайних професій. Знаєте чому? Бо у нього дивовижна родина: його рідні – неймовірні мрійники, тому обрали собі рідкісні професії, дуже цікаві і потрібні. Візьміть цю книгу і обов'язково Андрійко Вам про них розповість.

      Кінні Джордж. Щоденник слабака. Грег Гефлі потрапив у велику халепу. Пошкоджено власність школи, і Грег – основний підозрюваний. Але ж він, хай би яким неймовірним це не здавалось, у цьому не винний! Принаймні, в певному сенсі.

     Джордж Роддам. Це Ван Гог.  За допомогою мистецтва Вінсент Ван Гог виражав свої інтенсивні реакції на світ довкола. То захоплений красою природи, то розтерзаний муками людського існування, упродовж свого трагічного короткого життя він створив одні з найбільш емоційно – експресивних картин, відомих людству. Вам сподобаються.

      Нельсон Джо. Історіум. Люди надзвичайно творчі. Понад мільйон років ми придумуємо та вигадуємо – і не просто робочі знаряддя, а довершені предмети та вигадливі твори мистецтва. Коли автор описувала артефакти для «Історіуму», то мимоволі потрапила на екскурсію стародавнім світом та культурами, які процвітають і сьогодні. Вона бенкетувала з кельтами, воювала з персами, торгувалась з африканськими королями, зачудовувалася наскельними малюнками з аборигенами, будувала вишукані храми та відвідувала давні ритуали. Тепер вона хоче запросити вас у таку ж подорож.

         Вілліс Кесі. Ботанікум. Рослини є всюди. Вони ростимуть майже на всій поверхні Землі: від найвищих гір до найглибших видолинків, від найхолодніших та найсухіших середовищ до найспекотніших та найвологіших куточків нашої планети. Ніхто не знає точно, скільки є видів рослин: на сьогодні вчені нарахували близько 425000, але щодня відкривають все нові й нові. Зате ми маємо доволі виразні уявлення про те, де саме на Землі рослини буяють якнайкраще і які умови їм необхідні. У спекотних вологих тропіках, приміром, на кожен гектар припадає понад вісімдесят видів дерев, а на холодних та посушливих Північному й Південному полюсах – менше восьми. Розуміння закономірностей, що зумовлюють таке рослинне розмаїття, є ключем до збереження всіх інших форм життя на Землі, зокрема й нас. Адже без рослин не було б і людей. Рослини створюють і регулюють повітря, яким ми дихаємо, а також забезпечують нас їжею, ліками, тканиною для виготовлення одягу та матеріалами для будівництва наших осель. Як же вони це роблять? Як усе це виникло?  Як на Землі розвинулося таке багатство рослинних форм життя, яке оточує нас тепер? Як виглядали найперші рослини? Коли утворилися найперші ліси? Коли у рослин вперше виникли квітки? Які рослини найбільші, найменші, найдивніші, найрідкісніші, найпотворніші чи найсмердючіші на Землі? Помандруйте нашим музеєм, і ви про це дізнаєтесь.
     Ці дві книги є найбільшими в нашій бібліотеці. Їх треба побачити!
     Запрошуємо наших дорогих читачів, а також тих, хто тільки хоче стати читачем бібліотеки, ознайомитися з новинками!
                                                                      Наталія Ганженко.
                                      Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...