Шукати в цьому блозі

четвер, 12 березня 2020 р.

«Для молодших читачів – різнокольорова новинка»



    Так ведеться завжди, що діти краще сприймають книги в яких є кольорові ілюстрації. Тож ці дві новенькі книжечки для них.
    Надія Степула «Петрик і фонтани». Ця книжка – перший крок у вашій розмові з дітьми про інклюзію. Знайомство Петрика і Матильди у парку поблизу фонтанів майже таке саме, як і мільйони інших дитячих знайомств на прогулянці. Герої – маленькі діти, у них багато спільного, вони люблять гратися і дізнаватися нове, але є й відмінності: у Петрика аутизм, тому він по-іншому сприймає навколишній світ, дещо повільніше розмовляє та проявляє емоції. Подружившись із хлопчиком, Матильда розуміє: «Ми можемо бавитися разом, просто не так, як я звикла, але так само весело!». Окрім ілюстрованого оповідання, книжка «Петрик і фонтани» містить навчальну сторінку для дітей. У ній є прості та зрозумілі пояснення того, що таке аутизм, чому люди з аутизмом поводяться інакше та як дружити з аутичними хлопчиками й дівчатками.
    Ульф Старк Диктатор».  Хто має боятися диктатора? Усі. Хто має втішати диктатора? Усі. Хто має славити диктатора? Усі. Однак дуже маленький диктатор урешті – решт може лишитися сам. Адже не можна силоміць примусити бути твоїм другом. Книга з дуже незвичайними ілюстраціями.
      Запрошуємо до нашої бібліотеки!.
                                                                              Наталія Ганженко.
                                                   Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...