Шукати в цьому блозі

вівторок, 17 березня 2020 р.

Книги були, є і будуть завжди!


       

 Дорогі користувачі Біликівської сільської бібліотеки. Ознайомившись  з виставкою любовних романів, до вашої уваги тепер трилери, фантастика і інші цікаві книги. Таких книг нам подарували 18.  Знайомимося з художньою літературою за смаком.
          Вересов Дмитрий. Скитания ворона. Все добре було в житті Ніла Баранцева: молода дружина-француженка, кар’єрна перспектива, маючій на меті переїзд до Франції. Та відправляючись в Париж, Ніл не знав, що випадкова зустріч в поїзді переверне його душу. Після зустрічі з Ліз, донькою лорда Морвена, його життя набуло нового змісту. Але Ніл не належить собі, його життя належить КГБ. Щоб знову зустрітись з Ліз, йому потрібно перевернути гори.
           Вилар Симона. Ведьма. Роман «Відьма» належить до жанру історико-слов’янського фентезі. Дія роману відбувається в X столітті, у часи правління князя Ігоря. Молодий посадник варяг Свенельд (історична особа) приїздить, зі стольного Києва до древлян зібрати данину. Однак цього разу перед ним постає незвичне завдання: відвідати місця поклоніння богам – капища, які плем’я ховає в глухих хащах. Чудова інтрига, казкові та міфічні персонажі Давньої Русі, що жили серед людей до того, як Русь прийняла християнство та чарівництво було поховано.
            Вилар Симона. Рыцарь света. У вирі інтриг, що оплели середньовічну Англію, вродливій вельможній пані Мілдред і безрідному зайді Артуру доведеться поборотися за право бути разом. Здається, усе проти них: закони суспільства, воля батьків дівчини, пильна увага до неї королівського сина… і таємниця, яка переслідує Артура. Чуже ім’я й обладунки лицаря, які він незаконно привласнив, можуть дорого коштувати закоханим…
           Кінг Стівен. Доктор Сон. Найочікуваніше продовженя найстрашнішого бестселера Стівена Кінга «Сяйво»! Минуло багато років після жахливих подій, які відбулися у зловісному готелі в горах… Денні вже дорослий, але привиди й досі не дають йому спокою. Доля зводить його з дівчинкою Аброю, яка має надзвичайні здібності – її «сяйво» сильніше за всіх. Але на неї полюють чудовиська в людській подобі, яким потрібні життя та дар дитини. І тільки Ден здатний захистити її від потвор, якщо переможе власних демонів.
            Мельцер Брэд. Книга судьбы. Молодик із команди президента Вес Холловей вже кілька років терзається думками про те, що через нього загинула людина:психічно хворий Ніко Адріан застрелив Рона Бойла. Тоді ж сліпа куля непоправно спотворила самого Холловея. Що це було: покарання за помилку чи жорстокі правила чужої гри? Вісім років по тому історія знаходить несподіване продовження. Знову виникають питання, відповіді на які, здавалося, поховані в минулому…
          Украинская фантастика – 2008. Це видання подарок для тих, хто любить фантастику. І включає признані твори мастерів жанру – Г. Л. Олди, М. і С. Дяченко, А. Валентинова, А. Дашкова, С. Герасимова та інших. Незалежно від того, діють їх герої в рамках сьогоднішнього дня, минулого чи майбутнього – їх думки, існуючі на межі реального і ірреального, дійсно і надприродно, піднімають проблеми близькі і зрозумілі кожному.
          Ажажа Владимир. Погоня за НЛО. Багатьох із нас хвилюють загадки НЛО. Яке несе нам сусідство з невідомими формами життя? Яке їх походження? Як облаштовані  літаючі об’єкти, несподівано появляющихся в різних точках земної кулі? Гуманні їхні цілі? На ці запитання поки що немає відповідей, але вивчення одного із самих загадкових явищ нашого часу продовжується.
          Владимирские Анна и Петр. Интерьер для убийцы. «Досить, більше жодного розслідування!» - присяглася Віра Лученко, психолог з екстрасенсорними здібностями, своєму коханому Андрієві. Але Андрія звинуватили в убивстві, якого він не скоював. Жінка готова знову використати свій незвичайний дар, щоб знайти справжнього вбивцю. І, розбираючись у хитросплетінні подій, що призвели до трагедії, Віра починає розуміти, що кохання здатне не лише на самовідданість. Найстрашніші злочини теж скоюють заради любові…
          Дяченко Марына и Сергей. Ритуал. Вона – чарівна принцеса, але потворна. Він – лютий дракон, але людяний. Обидва вони виламуються з клітки ритуалів, жорстоких або лицемірних, обидва програють війну проти світу, де щирість смішна, а любов неможлива ... Але програють чи?

        Дяченко Марына и Сергей. Эмма и Сфинкс. Актриса дитячого театру намагається розгадати загадку Сфінкса, який зустрівся їй на шляху. Дівчата грають в м'ячик, верша долі світу. Дух сцени вступає в дивне протиборство з бунтівним режисером. Чорні коні бродять по спорожнілих вулицях дивного міста, де перукарня, офіс, квітковий магазин приховують несподівану виворіт. Під тонкою плівкою повсякденності таїться хаос ... Чи можливо протистояти йому?
        Мессадье Жеральд. Рамсес II Великий. В жилах його суперника тече царська кров, але в його жилах - жага влади! А значить, юний Па-Рамессу, відзначений печаткою богів, зійде на трон під ім'ям Рамсеса II - і саме він буде вершити долі світу ... Невже сам бог війни Сет протегує йому?
         Сарду Ромэн. Прости грехи наши.  Зима 1284 року. У єпархії Драгуан, що знаходиться у графстві Тулузькому, лютує «диявольська» холоднеча. У місцевій річці знайдено частини людських тіл… Саме тоді у єпархії з1являється священник на ім’я Енно Гі. Його тільки-но призначено до приходу Ертелу. Загублене в дрімучому лісі, оточене гнилими болотами, що породжують усіляку заразу, село Ертелу вже кілька десятиліть позбавлено зв’язку із зовнішнім світом – воно немов зникло. Місцева церква перетворилася на руїни, багато будинків покинуто. Практично нічого не відомо пр те, що сталося з її жителями… Однак цей забутий Богом прихід чомусь цікавить Рим. Резиденцію Папи сповнюють слухи, а секретні служби Ватикану переймаються зміцненням влади церковних ієрархів Франції… Схоже, що у «зникненні» Ертелу  криється жахлива таємниця…
      Вилар Симона. Тень меча. Ассасин. XII століття. Епоха хрестових походів ... Мартін - воїн-найманець, учень ассасинов, йому під силу найризикованіші завдання. Його заклятий ворог, маршал тамплієрів Вільям де Шампері, мріє заманити невловимого шпигуна в пастку. І для цього як приманку він використовує свою сестру, леді Джоану. Але серце дівчини вже давно віддано мужньому Мартіну, і вона рятує йому життя ...
        Легардинье Жиль. Изгнание ангелов. Напівзруйнована каплиця на березі озера не покидає їх сни ... Іспанка Катрін, голландець Петер і німець Штефен приїжджають до Шотландії, щоб побачити її на власні очі. Виявляється, що каплиця зникла під товщею вод. Але на місці її затоплення ці троє виявлять чемоданчик, а в ньому - шолом, який «підключає» пам'ять про минулі життя. Скориставшись ним, герої стануть ангелами, для яких тіло - лише тимчасовий притулок…
      Купер Гвен. Оддисея Гомера. Коли Гвен вперше пригорнула до себе пухнастий чорний грудочку, якому ніколи не судилося відкрити очі, вона зрозуміла: це не жалість, а справжня любов! І заради неї багатьом доведеться пожертвувати: дуже скоро через витівки Гомера дівчині і всім її кішкам доведеться шукати дах над головою ... Чи вдасться сліпому Гомеру вижити, коли 11 вересня в двох кроках від їх нового будинку впадуть вежі-близнюки?   
         Купер Гвен. История одной кошки. Зеленоока пухнаста Пруденс - все, що залишилося у Лаури від матері ... Сімейне життя не ладиться, і мамина вихованка стає для дівчини втіленням любові і надії. А коли з нею трапляється біда, Лаура і її чоловік кидають все, щоб врятувати кішку ... і рятують свою любов. Так маленький пухнастий клубочок допомагає людям розтопити лід в своїх серцях.
        Лахман Марк Даниэль. Темный лорд. З кожним днем ​​небо над Константинополем стає все темніше, і скоро тьма вкриє його немов оксамитом ... Імператор став жертвою перевертня, передвісника появи Фенрира - вовка, який вб'є бога Одіна, після чого світ зануриться в темряву. Чернець Луїс повинен відшукати вовка, перш ніж він вирветься на свободу. Але чи зможе він запобігти катастрофі світу? .. Адже Константинополь вже перетворився на поле битви і незрозуміло, хто друг, а хто ворог, хто людина, а хто бог чи демон в людському обличчі, хто прийде на допомогу, а хто обернеться вовком-вбивцею ...
Кольберг Оскар. Казки покуття. Книгу склали записи українських народних казок, які зробив видатний польський фольклорист Оскар Кольберг ( 1814-1890) у другій половині минулого століття на Покутті (сучасна Івано-Франківська область).
     А для молодших читачів буде цікава ось така книга.
                                                                    Наталія Ганженко.
                                          Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки - філіалу.
       

Немає коментарів:

Дописати коментар

Василь Шевчук

        Цього року 30 квітня український письменник Василь Андрійович Шевчук відзначає – 92 рок и від дня народження. До цієї дати  хочемо ...