Шукати в цьому блозі

неділю, 31 травня 2020 р.

Тиждень Жовтих книг.



                               Колір цей усім знайомий!                                                                                                                      Він у соняха в короні,
                               Він у сонця в промінцях,
                               Він в скарбах в великій скрині,
                               У ромашках в середині,
                               На доріжках із піску,
                               І у бджолах на бузку,
                               Він в меду і у зерні,
                               Здогадались вже?
                               Що за колір то є? Жовтий!
       Жовтий колір – це дуже теплий і приємний відтінок, який приховує в собі радість, надію та щастя. Він часто символізує свободу, позбавлення від різноманітних обмежень та проблем. Жовтий гармонійно поєднується з оранжевим. Його можна зустріти скрізь: на книгах, журналах, вивісках, плакатах, гербах міст і навіть прапорах. Не даремно наш прапор саме жовто-блакитний.
       Саме тому  жовтий буває різним. Наприклад у лимонному відтінку є холод, а от в кольорі яєчного жовтка, навпаки, тепло літнього сонечка. Жовтий – це символ розуму, він допомагає сконцентруватися та віднайти правильне рішення навіть в найскладнішій ситуації. Жовтий символізує пошуки, осяяння і спілкування. Він наче створений для того, щоб доносити до людей новини. Тому діти читаючи там де багато жовтого кольору швидше все запам’ятовують.
       На сьогоднішній день до наших підготовлених виставок з Синього кольору та Червоного. Додалася книжкова виставка « Тиждень Жовтих Книг». Різноманітність книг вам сподобається. І словники в малюнках, і енциклопедії, казки, художні твори, не тільки шкільної програми. Отже вам буде з чого вибирати. Чекаємо….
                                                                 Наталія Ганженко.
                                              Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними...