Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Найбільша любов – це до мами.

        Наближається День святого Валентина. Наймолодше свято України, яке відзначається щорічно 14 лютого. Традиція відзначати встановилася з початку 90-х років минулого століття, але масово це свято відзначається ще з 13 століття в Західній Європі. У цей день найдорожчим людям дарують валентинки у вигляді серця – всесвітньо визнаного символу любові. . Що ж таке валентинка і звідки вона прийшла до нас?!

     Найдавнішій відомій валентинці близько 500 років, Вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому.

     Спочатку валентинки виготовлялися вручну з кольорового паперу, фарб або кольорового чорнила. Кожен намагався зробити свою валентинку особливою і непровторною. І лише на початку 1800-х років з’явилися фабрики, які стали випускати перші чорно-білі валентинки. Це започаткувало масовий випуск  листівок.

       Але не дивлячись на великий асортимент вітальних листівок, найкращими завжди вважалися валентинки, зроблені своїми руками .

        З нагоди цього свята відбувся   майстер - клас діючого клубу за інтересами «Умілі рученята» з виготовлення валентинок, «З любов’ю для мами».


     Діти виготовляли з паперу сердечко, щоб ним привітати свою маму. Бо найбільша любов це дитини і мами.

          Всі  творчо підійшли до цього завдання та із задоволенням творили свої шедеври. Усі дуже добре впорались, а від своєї роботи отримали позитивні враження та чудовий настрій.


В приміщенні бібліотеки для відвідувачів підготовлена книжкова виставка «Любов немає віку».

         Вітаємо  Вас з Днем святого Валентина, хочемо побажати щастя, удачі, везіння і здоров'я! Нехай все краще якомога швидше здійсниться в житті . Нехай буде якомога більше приємних моментів!

                                                                   

                                                       Наталія Ганженко.

              Практикантка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...