Шукати в цьому блозі

четвер, 19 серпня 2021 р.

Прийшов Спас – пішло літо від нас!

     Сьогодні, 19 серпня відзначається Другий Спас – свято, яке за церковним календарем називається Преображення Господнє. За важливістю це третє свято після Різдва і Великодня. У народі другий Спас найчастіше називають Яблучним і вважають святом врожаю.

     Розвиваючи інтерес читачів до народознавчої тематики, в нашій бібліотеці відбувся спасівський смаколик «Прийшов Спас у гості до нас». Читачі мали можливість ознайомитись на виставці – інсталяції «Зі святом Спас, Спас усьому час» не лише з літературою, яка розповідає про християнські свята, які ми відзначаємо у серпні, а й поласувати дарами саду: яблуками та грушами. А цього року урожай був славний!

     На цих виставках можна знайти цікаву інформацію про звичаї, обряди, традиції, повір’я, прикмети православних свят. Серпень – місяць щедрий: доспіло різноманітне збіжжя, городина й садовина. Пасічники заготовляють віск і духмяний бурштиновий мед, збирають мак, як символ та магію сили, здоров’я та достатку. Це благословенна пора земних очікуваних дарунків літа.

      Серпень багатий на свята, звичаї та традиції! То ж хай серпневі свята принесуть у кожну українську родину злагоду, добро, добробут та достаток!

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...