Шукати в цьому блозі

понеділок, 22 червня 2020 р.

Вітаємо з днем батька!


                                               

      Це миле свято створене для того, аби ви змогли сказати найкращі, найбільш щирі та емоційні слова своїм татусям.
      Тато - найважливіший чоловік і в житті кожної дівчинки, і кожного мужчини. Тому не соромтесь і покажіть йому всю свою любов та повагу.
      Біликівська сільська бібліотека – філіал пропонує ознайомитись з книгою про тата.
      Оповідання Галини Кирпи «Мій тато став зіркою» дає уявлення про Майдан-2014(15) і ситуацію на Сході України крізь призму бачення маленької дівчинки. У цій книжці Ви не знайдете точних дат і цифр, там немає навіть чіткого опису перебігу подій на фронті чи на тому ж Майдані. Це розповідь з іншого боку барикади, з того, що за плечима героїв, переповненого страхом, очкуванням, хвилюванням й німою тугою.
      Твір написаний від першої особи, маленької дівчинки, яка, певно, ще й у школу не ходить, чий тато став Героєм Майдану. Властиво, що й мова в неї дитяча: короткі речення й простий і невеликий словниковий запас. Але це не робить книжку дитячою. Зазвичай дорослі пишуть казки для дітей, а тут усе навпаки – дитина розповідає правду життя дорослим. Життя, в якому є війна, танки, біженці, загиблі, смерть найдорожчих людей.
      У часі війни, революції та інших великих державних потрясінь діти дорослішають швидше. Героїня твору слідкує за новинами й знає про силу самонавіювання, тому й повторює з разу в раз: «Герої не вмирають». Вона не хоче вирости, бо воліє повернутися в той час, коли з ними був тато. З нею і вагітною мамою.
       З першого погляду сюжет і манера подачі нагадають казку, проте, коли заглиблюєшся в читання, розумієш, що правдивішої історії годі й шукати. Це щось на кшталт імітації дитячої журналістики (нарису): що бачу, те й співаю.
       Пам’ятайте, що головне не цінні подарунки, а подяка та увага. Тож не забудьте поздоровити свого тата і дідуся, які чекають на гарні слова від доньки , сина , онука , внучки, а також всіх чоловіків, які носять горде звання “батька”.
       В День батька дозвольте нагадати вам про свою безмежну любов! Ми з щирого серця вітаємо вас, наші рідні татусі! І бажаємо вам чистого неба, яскравого сонця, міцного здоров'я і великих успіхів у всьому! Нехай у вашому житті не буде похмурих днів! Нехай всі кого любите завжди будуть поруч! Хай не зраджують друзі, а вороги цураються! Просто живіть і не втомлюйтеся ділитися мудрістю, силою і стійкістю!
                                                                                    Наталія Ганженко.
                                       Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними...