Шукати в цьому блозі

четвер, 25 червня 2020 р.

Стоп! Наркотик!


                                                  

     26 червня відзначають Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням.
     Цей день був заснований в 1987 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй на знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність та співробітництво з метою  створення міжнародного суспільства, вільного від вживання наркотиків.
     Стан залежності від наркотиків характеризується трьома фактами: непереборним бажанням продовжувати прийом наркотиків; потребою поступово збільшувати дозу; залежністю психічного і фізичного характеру від впливу наркотиків.
     Наркоманія – це, перш за все, тотальне ураження особистості, яке супроводжується ускладненнями з боку фізичного здоров’я і, нерідко, призводить до смертельних випадків. Наркотики  повністю подавляють фізичний і духовний стан людини.
     Молода людина стає перед вкрай важливим життєвим вибором між новим відповідальним життям або передчасною безглуздою смертю від наркотиків. Допомогти їй в цьому виборі мають близькі люди, суспільство, соціальні служби та медпрацівники.
     Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиків – це важлива нагода для підняття рівня поінформованості, особливо серед молоді, щодо негативного впливу наркотичних речовин на організм людини.

     Біликівська сільська бібліотека – філіал спільно з працівниками будинку культури провели інформаційне повідомлення «Скажи НІ наркотикам!». На якому відбулося обговорення про тяжкі наслідки цієї проблеми. Користувачка нашої бібліотеки виразила своє бачення на малюнку. Де пояснила , що наркотики знаходяться в таблетках, сигаретах, алкоголі, та в ін’єкціях.
     Юнаки та дівчата, пам'ятайте! Лише факт одноразового прийому наркотику або вдихання легких токсичних речовин може стати причиною вашої загибелі. Навіть одноразовий прийом наркотиків формує дуже тяжке захворювання і збільшує ризик зараження невиліковною хворобою – СНІДом. Ніколи не пробуйте наркотичні речовини! За хвилини в дурмані – страшні наслідки!
                                                                             Наталія Ганженко.
                                             Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Живий плач мертвої зони.

     26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі й нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними...