Шукати в цьому блозі

середа, 15 червня 2022 р.

Борці за правду.

Видатні українські твори. Історія в романах та повістях.  Новинка для читачів.

     Чайковський А. «Козацька помста.» Історичні твори відомого українського письменника Андрія Чайковського (1857-1935) популярні серед читачів уже кількох поколінь. Повість "Перед зривом" розповідає про життя майбутнього гетьмана Богдана Хмельницького й висвітлює причини, що призвели до Національно-визвольної війни. "Полковник Кричевський" - трагічна історія життя польського шляхтича, який став на бік українців у їхній боротьбі за волю Вітчизни. У повісті "Козацька помста" йдеться про протистояння козацтва польській шляхті.

     Адріан Кащенко. «Славні побратими-запорожці» «Борці за правду» - історична повість, що змальовує славетні образи Богдана Хмельницького та Івана Богуна. «Славні побратими» та «У запалі боротьби» - історичні твори, в яких описані трагічні картини українсько-польських змагань XVII століття, коли криваве протистояння козаків і польської шляхти сягнуло свого апогею. «Великий Луг запорізький» - цікаве дослідження Адріана Кащенка про Запорізьку Січ та козацьку давнину.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...