Шукати в цьому блозі

середа, 22 червня 2022 р.

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

 

     22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить …, і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька самих довгих років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Невже ми забули про це?

    Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Ми стали передавати це з покоління в покоління. Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях. Вона є в наших національних календарях і має назву «День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні».


    З цієї нагоди відбулося покладання квітів біля монумента слави.



В приміщенні бібліотеки було проведене історичне досьє « На теренах пам’яті» де  діє виставка-спогад «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо». На ній представлені  історичні матеріали, а також художня література.

    День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.  Ми пам’ятаємо. Ми сумуємо. Вона є. 

   Залишивши образи, ми навчилися прощати. Ми вміли прощати завжди. Прощати і не ображатися на людство за те, що воно допустило подібний хід розвитку подій. Ми навчилися любити. Любити тих, хто дорогий нам, хто поруч з нами. Любити життя, а не смерть, ненависть і агресію. Тому ми виграли тоді. Тому перемагаємо зараз. 

   І не дай нам Бог забути про це! Коли зараз знову все повторюється.

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...