Шукати в цьому блозі

середа, 15 червня 2022 р.

Книги для розвіювання сьогодення.


      Іноді читаючи книгу можливо забутися про все погане. Пропонуємо вибрати з нового надходження книгу для читання.

      Іздрик Ю. «Меланхолії» — книжка Юрка Іздрика, яка пульсує живими емоціями. Це поезія, що не ховається в холодні слова і загадкові метафори, а ловить моменти життя і оголює його найпотаємніші сенси. Тут стільки любові, скільки може вмістити серце чоловіка, яке вміє відчувати біль і красу однаково гостро. Чуттєві жінки і квіти в акварельних аплікаціях Мар’яни Савки — ніби прагнення наблизити прекрасне, вклеїти собі у щоденник, притулити до серця, відправити у конверті до запитання.

      Василенко К. «Каламарчик». Автор книги «Каламарчик веселого настрою» - естрадна співачка, заслужена артистка України Катерина Василенко. У казковому ромашковому краї Шевченкове неподалік мальовничої річки Удай, що на Прилуччині, Катерина виросла, душею закохалася в чудову чернігівську природу, яка спонукала її до творчості, пісні. Катерина Василенко – багатогранна творча особистість, пише оповідання, вірші, казки, гуморески, створює музику до пісень. ЇЇ слова сповнені глибокого змісту. У кожнім прохання: любіть природу, бережіть її, бо ми і природа – одне ціле.

      Наталка Климась «Потіряшка» Продовжую серію кишенькових книжечок-малят. У дорогу, перед сном, куму-свату-брату, щоб перегортати, щоб не не знати сліз і потірянь. Щоб до свята та без приводу, замість допінгу й усяких лікарствів. Прочитай сам – передай естафету потребуючому.

     Наталка Климась. «Зарази». Історії буденності, підслухані з особистого. Прості імена, але не прості долі. «Зарази» - це правда життя. Бідність та підступність переважають над основою сюжету. Комічне пронизане трагічним. Валєрка й Валька, сантехнік Батькович та одноокий Славко, огірки в бутлях, півень на балконі та холодець із морквою, Саня-Конкретний, наївність баби Зінки й бездушність тьотки Клавки. Як вижити на сто карбованців, та від кого вагітна прибиральниця… Мова героїв – провінційний суржик. Передаю привіт тим хто впізнав себе на сторінках цієї книги.

     Наталка Климась. «Шопопало» Ало! Ало! Розбудіть Ліду Йвановну серед ночі, розкажіть, що Наталка Климась доводить людей до сліз від сміху, будить діда, викликає істерику у вчителів, критикує бабу із заморозкою і сімейнічку, що та заснула в час ночі. Коротше, пише «ШОПОПАЛО», але обов’язково «висшого качества».

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...