Шукати в цьому блозі

середа, 17 травня 2023 р.

Рідна моя Україна.

     18 травня нас об’єднує свято, яке стало чудовою традицією для українців у всьому світі – День вишиванки, який вшановують щороку у третій четвер травня місяця.

     Вишиванка для українців – це символ благополуччя і любові в сім’ї, а свято вишиванки символізує національну єдність нашого народу.

     Разом із вишитими рушниками у оселях українців розквітає калина, оживають птахи й квіти. Ми з вами усі - українці, яких об'єднує у велику родину любов до рідної землі.

    Тож цього року ми провели годину духовності з учнями 5 класу «Рідна моя Україна» на якій створили карту – вишиванку неньки України. Мальовничої, красивої, яскравої, з орнаментом вишивок, а найголовніше без війни.


     Кожна область має своє художнє обличчя,  улюблену кольорову гаму. Видатні представники української літератури Тарас  Шевченко, Іван Франко, Павло Грабовський, Михайло Коцюбинський, Леся Українка виступали послідовними захисниками народного мистецтва, підкреслюючи його історичну самобутність, велике значення в розвитку культури. Фактично початок вивченню української  вишивки було покладено виданою у 1876 р. Ольгою Косач (Оленою Пчілкою) – матір’ю геніальної Лесі Українки – роботою «Український народний орнамент».


   В приміщенні бібліотеки до Вашої уваги оформлена  виставка-натхнення «Руками створена краса».

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...